Raamdecoratie voor de slaapkamer

De slaapkamer opknappen. Wat ga ik voor het raam hangen?

Het is inmiddels zeker 10 jaar geleden dat we de slaapkamer eens goed onder handen namen. Het laminaat moet worden vervangen en het gordijn voor het raam is versleten. Als vloerbedekking hebben we gekozen voor een hoogpolig tapijt.  Dit loopt lekker zacht en dempt het geluid.   Maar toen kwam het. De raambekleding uitzoeken was nog een hele klus.  We hebben een draai-kiep raam en dit moet onder de raamdecoratie door open kunnen draaien.  Onze eerste gedachte ging uit naar houten jaloezieën, maar het pakket is opgetrokken te hoog waardoor het raam niet open kan.

Duo rolgordijnen

Het idee van een jaloezie bleef echter aanspreken en zo ontdekten we het duo rolgordijn. Dit is een soort stoffen jaloezie met doorzichtige stroken die je voor elkaar kan schuiven.  De inkijk of het licht is zó geregeld en je kunt duo rolgordijnen ook in een verduisterende stof verkrijgen.  Op de website was het kinderlijk eenvoudig om het gordijn helemaal naar eigen idee te configureren.  Het resultaat wil ik je niet onthouden en onderstaand kun je de foto bekijken.  We zijn zeer tevreden over de stof en het resultaat.

Onze slaapkamer is mooi geworden met een duo rolgordijn