Houten jaloezieën brengen sfeer

Houten jaloezieën lijken het meest op shutters. Ze zijn als raamdecoratie echter veel goedkoper.

Je hoeft tegenwoordig geen woonblad open te slaan of je ziet ergens wel een foto van houten jaloezieën.  De laatste jaren is dit type raamdecoratie erg populair geworden. De lamellen hebben in de meeste gevallen een breedte van 50 mm. Deze breedte zorgt voor een mooi retro effect en herinnert aan de jaren 50 en 60 toen heel Europa massaal aluminium jaloezieën kocht.

Waar komt het hout vandaan

Het hout voor de jaloezieën wordt geproduceerd in Azië. De lamellen worden in de meeste gevallen per zeecontainer naar andere werelddelen verscheept. Daar worden ze geassembleerd. Je hebt echt hout maar er bestaat ook geperst hout ( MDF). Dit is minder sterk maar wel stabieler dan echt hout.

Houten jaloezieën in Nederland.

In Nederland vindt je veel leveranciers van hout.  Ze hebben vaak verschillende manieren van product afwerking.  We hebben het internet voor je afgestruind en zijn terecht gekomen bij Raamdecoratieshop.nl. Zij hebben een grote houten jaloezieën collectie met een goede afwerking.  De zijkanten van de lamellen zijn keurig afgelakt en de metalen cassette ( ook wel boven bak geheten) kan worden voorzien van een strakke houten koop in dezelfde kleur als de lamellen.

Voor en nadelen

Elk product heeft zo zijn voor en tegens. Dit is voor een jaloezie niet anders. Het voordeel van hout is de mooie rustieke en rijke uitstraling.  De belangrijkste nadelen zijn: het minder vormvast zijn dan aluminium lamellen.  Als het vochtgehalte in huis erg veel schommelt kan de lak barsten gaan vertonen en kunnen lamellen krom trekken. Als je een groot raam hebt dat ook nog eens hoog is, dan kan het optrekken wel eens zwaar worden. Bij hoge ramen is het opgetrokken pakket ook groot en kan het veel ruimte innemen voor het raam.  Dit kan tot vier keer meer zijn dan bij een aluminium product.